Bahri Canlı

İhtiyaçtan yeni bir proje daha

Genelde düşündüğüm yada yaptığım projeleri gelir elde etmek için değil de başta kendi ihtiyacımı gidermek için düşünüp, fırsat varsada uyguluyorum.

Domain Hunter de bunun gibi bir proje ve dünyanın her yerinden brezilyada japonyaya kadar kullanıcıları mevcut.

Şimdi paylaşma istediğim proje anladığım kadarı ile bir çok kez düşünülmüş neden uygulanmamış/uygulanamamış bilmiyorum.

Üye olduğum sivil toplum kuruluşları yada büyük çaplı breysel faliyet yapan kişilerin maliyeti düşürüp ek fon sağlamak için başvurdukları en temel yöntem sponsorlar. Günümüzde sponsorsuz etlinlik düşünülemiyor bile. Sponsorluk firmalar için kabaca reklam bütçelerinden ayrılan bir bölüm. Haliyle heerhangi bir kriz yada kötü şartlar altında ilk kesilecek kalem olan da yine bu reklam gelirleri. Bu sıralarda eğer adsense hesaplarınızda herşey normal gelirleriniz ise düşmekteyse bunuda yine azaltılan reklam ve tanıtım bütçelerine bağlayaabilirsiniz.

Kafamdaki proje şu; Sponsor bulma sistemi, sponsor arayanlar ile o alanda sponsor olmak isteyen kişileri bir araya getirebilcek bir sistem. Bolca apiside olan ve bu şekilde bütün web 2.0 sistemlere kolayca uydurulabilcek bir sistem olmalı. (Hızlıca myspace yada facebook uygulamaları yazılabilmeli.)

Domain araştırması yaparkenbazı sitelerden edindiğim izlenim. Düşündüğüm şeyin yeni bir fikir olmadığı ve bunun çeşitli kereler deneyenler olduğu yönünde. Ben şuana kadar Türkçe böyle bir servis görmedim. Fırsat olursa ben böyle bir servis açmak isterim. Yada biri yapsın kullanıcı olmak da beni mutlu eder.

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştirici, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)

Exit mobile version