Bahri Canlı

2010 için yeni planlarım

2009 benim açımdan malesef pek de verimli bir yıl olmadı. Sıradan bir yıldı. Önceki yıllarda sürekli birşeylerin üstüne birşeyler koyarak ilerderlediğimi göz önüne alırsam bu yıl için “yazık olmuş!” bile diyebilirim. Sanırım en somut ilerleme henüz taksitleri bitmemiş olsa da fiziksel bir web sunucum var.

2010 yılında bu kadar durağan bir yıl geçirmemek için şimdiden planlar yapmaya başladım. 2010 bittiğinde bu yazıyı hatırlayıp keşke … demek istemiyorum. Bu bağlamda ortadoğu ülkeleri hedefli birşeyler yapmayı planlıyorum. Kabaca yaptığım araştırmalarda internet kullanıcıları açısından bakıldığında bu ülkeler arasında tercihleri açısından benzerlikler görünüyor. Birkaç tane daha yeni Arap arkadaş edinip bölgede internet kullanımı ve tercihleri açısından daha sağlam verilere ulaşmaya çalışacağım.

Bir diğer düşüncem de OYUN. Hiç oyun oynamayan biri olarak bu oyun işini nasıl kotaracağımı şimdilik bilmiyorum. 2010 içinde birde web tabanlı oyun projesine başlamayı planlamaktayım. Büyük ihtimal web tabanlı oyunları destekleyen bütün sosyal ağ siteleri üzerinden de oynanabilir olacak. Bu konuda da araştırmalarım ve beyin jimlastiklerim sürüyor.

Bakalım 2010 yılı sonunda bu düşüncelerimin ne kadarını gerçekleştirmiş ne kadarını gerçekleştirememiş olacağım. Aslına bakarsanız planların gerçekleşip gerçekleşmemesi umrumda bile değil. Benim için önemli olan bunları gerçekleştirebilmek için ne kadar çaba sarfettiğim/sarfedebildiğim.

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştirici, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)

Exit mobile version